SOS Orzechowo-Karmelowy
SOS orzechowo-karmelowy jest bezglutenowe SOS. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 1G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 9. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cukier, likier o smaku orzechowym, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Spróbuj Orzechowa Panna Cotta z sosem karmelowym, Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym, oraz Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż orzechy laskowe do patelni 8-lub 9-calowej.
Piec w piekarniku 350, aż orzechy będą złote pod skórkami, 15 do 20 minut.
Wylać na czysty ręcznik i, gdy jest wystarczająco chłodny, aby dotknąć, pocierać orzechy tkaniną, aby poluzować Skórki. Podnieś nakrętki z ręcznika; Odrzuć Skórki. Grubo posiekać orzechy.
W 10-do 12-calowej patelni nonstick na dużym ogniu, połączyć cukier i masło. Wstrząsnąć patelni często mieszać, aż cukier i masło są stopione i bursztynowy kolor, około 5 minut; uważnie obserwować.
Z ognia dodajemy śmietanę do ubijania (pianki do mieszania); mieszamy, aż karmel będzie płynnie wymieszany ze śmietaną. Wymieszać posiekane orzechy i Likier.
Odstawić sos na średni ogień i mieszać do energicznego zagotowania. Użyj sosu gorącego lub chłodnego.