SOS: Masło Jabłkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj sosu: masło jabłkowe. Jedna porcja zawiera 872 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jeśli masz jabłecznik, gotowanie jabłek, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 355 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klopsiki z sosem BBQ dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jabłko i cydr jabłkowy w dużym ciężkim garnku i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć i gotować, aż jabłka będą całkowicie miękkie, o 20 do 30 protokół.
Połowę jabłek umieść w słoiku blendera i przecier, aż będzie całkowicie gładka.
Wlać do średniej miski i powtórzyć z pozostałymi jabłkami.
Przecierane jabłka wlewamy z powrotem do dużego garnka i gotujemy na wolnym ogniu. Wymieszaj cukier, sok z cytryny, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i ziele angielskie. Nadal gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż sos zmieni kolor na ciemnobrązowy i zgęstnieje, około 1 do 2 godzin, regularnie mieszając, aby zapobiec poparzeniu.
Niech masło jabłkowe ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez okres do trzech tygodni.