SOS Marshmallow
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu Marshmallow. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 192 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 42 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, krem z kamienia nazębnego, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj SOS Marshmallow, Miętowy SOS Marshmallow, oraz Krem Marshmallow z sosem budyniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć syrop kukurydziany, cukier, wanilia i 1/4 szklanki wody w rondlu i dobrze wymieszać. Gotować na dużym ogniu, obracając patelnię za uchwyt, aż mieszanina się zagotuje. Gotować przez 4 do 5 minut, lub aż syrop osiągnie miękką kulkę i temperatura zarejestruje 116° na termometrze cukierkowym.
Gdy syrop się zagotuje, umieść białka w misce do mieszania bez tłuszczu i ubijaj na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż się spienią.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i soli, zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty.
Gorący syrop wlać do bezy bardzo powoli, mikserem nastawionym na średnią prędkość i kontynuować bicie przez kilka minut, aż mieszanina utrzyma swój kształt. Beat in the vanilla.
Przenieść sos do pojemnika i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Białka w tym przepisie mogą nie być w pełni ugotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć sproszkowanych białek.
Przedruk za zgodą Scoop: 125 specjalistycznych lodów z najlepszych kremów w kraju Autor: Ellen Brown, © 2011 Running Press