Sos marinara
Sos Marinara to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański sos lakto ovo. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 165 kalorii, 4 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz pod ręką przecier pomidorowy, liście pietruszki, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 75%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sos Marinara, Sos Marinara i Sos Marinara.
Instrukcje
Podgrzej oliwę z oliwek w dużym, niereaktywnym garnku na umiarkowanym ogniu.
Dodaj czosnek i smaż, aż się karmelizuje, około 5 minut.
Do pomidorów dodać czosnek i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj pietruszkę i bazylię i gotuj na wolnym ogniu, aż uzyskają konsystencję przypominającą sos, około 15 minut.
Posmakuj i dopraw do smaku. Jeśli sos ma zbyt kwaśny smak, dodaj sodę oczyszczoną i gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli potrzebuje odrobiny słodyczy, dodaj cukier i gotuj jeszcze 5 minut.
Przed podaniem usuń łodygę bazylii.