SOS Czekoladowo-Orzechowy Sundae
Jeśli 27 centów za porcję spada w budżecie, SOS Czekoladowo-Orzechowy Sundae może być doskonałym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 251 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, cukier, kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Chocolate Peanut Butter Fudge Sundae, Dark Chocolate Peanut Butter Hot Fudge Sundae, oraz Solony Karmel, masło orzechowe i czekolada pokryte chipsy Lody Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu.
Wymieszać z cukrem i kakao w proszku.
Ubijać stale, aż pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi patelni. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje, ubijając od czasu do czasu, o 3 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i ubijaj masło orzechowe. Dusić, aż sos zgęstnieje i będzie gładki, ubijając od czasu do czasu, o 3 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia; dodać wanilię. Lekko schłodzić. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Ostudzić całkowicie, następnie przykryć i schłodzić.
Przełożyć do małej szklanej miski. Podgrzać w misce nad rondlem gotującej się wody lub w kuchence mikrofalowej.)