Sooji Upma (Danie Śniadaniowe Z Semoliny Indyjskiej)

Sooji Upma (Danie Śniadaniowe Z Semoliny Indyjskiej)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj Sooji Upma (indyjskie danie śniadaniowe z semoliną). Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 451 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis od Serious Eats ma 46 fanów. Mieszanka dreszczy, sól koszerna, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indian Semolinan Upma, Kanchipuram Upma-South Indian Upma s-łatwe śniadanie s, oraz Upma, jak zrobić Upma / South Indian Upma.

Instrukcje

1
Umieścić kaszę manną w żeliwnej patelni i gotować na średnim ogniu, aż do Tasty, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Powrót patelni do średniego ciepła i podgrzać ghee lub oleju, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać nasiona gorczycy i podzielić czarny gram, mieszać, aż rozpryskują, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Urad DalUrad Dal
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
5
Dodać cebulę, smażyć do lekko miękkiego, około minuty (uważaj, aby nie zbrązowieć).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać chillis szczeliny, curry liści i mieszać aż pachnące, o minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
7
Dodaj marchew, groszek, czerwony proszek chili i cukier, i mieszać, aż pachnące i mieszaninę jest pokryta ghee / olej, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
GheeGhee
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Dodać prażoną kaszę manną i energicznie mieszać, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek-około minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
9
Dodać sól i delikatnie wlać do wody. Kasza manna będzie bąbelki i tryskać, jak wchłania wodę. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Pozostawić tę mieszaninę do gotowania przez około 2 minuty, stale mieszając. Upma bardzo szybko wchłania wodę i ma tendencję do wysychania, więc wyłącz ciepło, gdy mieszanina jest lekko ciekła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia79
Magazyn