Sola śródziemnomorska z rukolą (rakieta)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj śródziemnomorskiej soli z rukolą (rakietą). Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 198g białka, 129g tłuszczu, oraz w sumie 3056 kalorii. Na 32,96 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 90% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cytrynę, sól, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Makaron Tunan i rukola (rukola) , Buraki, rukola i Feta, oraz Dieta 5: 2-pieprz i rukola Pizza = 269 kalorii.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik (200C, 199°).Ziemniaki obieramy lub po prostu dokładnie myjemy.
Pokrój je w grube plastry (około 1/4 cala lub trochę grubsze).
Wymieszaj je w misce z odrobiną oliwy z oliwek.
Na blasze do pieczenia posmarować oliwą.
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Warstwa ziemniaków powinna pasować do rozmiaru podeszwy.
Usuń liście 3 gałązek rozmarynu i posyp je ziemniakami. Połowę oliwek i ułożyć na ziemniakach. Ziemniaki przykryć folią aluminiową i piec 20 minut.
Wyjąć folię aluminiową i niech piec przez kolejne 10 protokół do brązowych ziemniaków lekko.W międzyczasie pokrój pancettę na kawałki.
Lekko posmaruj podeszwę oliwą z oliwek i lekko solą do smaku.
Umieść rybę na warstwie ziemniaków, ułóż pancettę na podeszwie.
Usuń liście z jednej gałązki rozmarynu i posyp je nad podeszwą. Nałóż trochę oliwy na podeszwę.
Podeszwę piec około 10 minut na środku piekarnika. Po 10 minutach ryby powinny być prawie gotowe. Do brązowego to trochę umieścić tacę w górnej części piekarnika i pieczenia na zaledwie kilka minut (2-5 minut) dłużej.W międzyczasie usuń dolne i twarde części liści rukoli i włóż je do miski. Smak 2 łyżki oliwy z oliwek z 1 łyżeczką soku z cytryny.
Przed podaniem wymieszać olej aromatyzowany z rukolą.
Resztę cytryny pokroić w plasterki.Wyjąć rybę z piekarnika, posypać liśćmi rukoli i udekorować plasterkami cytryny.
Podawać rybę na blasze z resztą rukoli jako sałatkę i trochę białego chleba.Uwaga: możesz zrobić ten przepis również z innymi gładzicami, takimi jak flądra.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.