Sola cytrynowa z sosem szczawiowym
Sola cytrynowa z sosem szczawiowym wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 22g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $7.94 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka szczaw, masło, crème fraîche, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Grillowana sola cytrynowa z pierogami i sosem cytrynowym, Sola cytrynowa z sosem cytrynowo-kaparowym, oraz Sola z sosem cytrynowo-maślanym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Kłaść rybę, skórkę do dołu, w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy, doprawiamy masłem i zalewamy winem.
Umieść rybę w piekarniku na 10 minut, aż się ugotuje, a następnie podnieś na ciepły talerz.
Pracując bardzo szybko, wlać soki z naczynia do małego rondla z crme frache, gotować aż lekko zgęstnieje, następnie mieszać przez szczaw aż tylko zwiędnie. Łyżka nad rybą przed podaniem. Młode ziemniaki z masłem na boku są koniecznością.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na cytrynową podeszwę. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.