Smażony Sum zwieńczony sosem zapiekanym z raków może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 92g białka, 86g tłuszczu i w sumie 2261 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 5,45 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, granulowany czosnek, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Raki Etouffee, smażony Sum, ryż, grillowane szparagi i chleb kukurydziany, Crawfish Jalapeno ser chleb kukurydziany zwieńczony rakami Etouffee, oraz Smażony Sum z kremowym sosem tajskim dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Do sosu: na patelni z grubym dnem na średnim ogniu roztop masło i podsmaż cebulę, paprykę i czosnek, aż zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Masło
Czosnek
Cebula
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj mąkę i mieszaj, aż uzyskasz blond zasmażkę, około 2 minut. Dodaj cukier, bazę z kurczaka, bazę kraba, granulowany czosnek, bazylię, czarny pieprz, pieprz cayenne i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Granulowany
Pieprz Cayenne
Pieprz Czarny
Baza Z Kurczaka
Bazylia
Mąka Uniwersalna
Cukier
Tymianek
Baza
Krab
3
Dodaj mleko i wino i gotuj na średnim ogniu, aż mleko zgęstnieje, ciągle mieszając, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Wino
4
Dodaj ser i mieszaj, aż ser się rozpuści i całkowicie włączy do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
SOS
5
Dodaj ogony raków i gotuj do podgrzania, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Raków
6
Dodaj zieloną cebulę tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
1
Posyp suma przyprawą kreolską. W małej misce ubij jajka i dodaj mleko. Posmaruj suma mąką i zanurz w mieszance mleko/jajko, a następnie posmaruj mąką kukurydzianą.
Sum działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir