Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i gotowanym jajkiem
Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i jajkiem w koszulce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 439 kalorii, 27g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, ciała kałamarnic, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Koreański Ryż smażony Kimchi z kałamarnicą i tuńczykiem, Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap), oraz Smażona kałamarnica ze smażonym bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego na dużej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu. Po połysku dodaj kawałki kałamarnicy i użyj drewnianej łyżki, aby rozłożyć ją na jedną warstwę. Gotować, aż rumiane na dnie, 15 do 30 sekund. Wymieszać i brązowy z drugiej strony, inny 15 do 30 sekund, a następnie wyłączyć ogień i przenieść kalmary do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Kałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju na patelni na średnim. Gotuj kimchi przez minutę, a następnie dodaj sok z kimchi, wodę, gochujang (opcjonalnie), ryż i plastry białej szalotki. Wymieszać mieszaninę od czasu do czasu i gotować, aż cała ciecz odparuje, o 7 protokół. Po zakończeniu, wyłączyć ciepło, powrót kawałki kałamarnicy, i dodać olej sezamowy i plasterki zielonej szalotki. Dobrze wymieszać, a następnie podzielić smażony ryż kimchi między cztery duże miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Gochujang
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Kimchi
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Kałamarnica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
W międzyczasie kłusuj jaja zgodnie z niezawodną metodą Kenjiego. Ustaw średni garnek wody na średnim ogniu, aż osiągnie 82°, w przybliżeniu w punkcie, w którym woda zaczyna drżeć, ale nie gotuje się na wolnym ogniu. Dostosuj ciepło do niskiego lub średniego poziomu, aby utrzymać temperaturę. Rozbij każde jajko w osobnej misce. Pojedynczo przekładamy jajko do drobnoziarnistego Sitka, delikatnie obracamy, aż nadmiar białka zostanie usunięty, a następnie delikatnie opuszczamy jajko do garnka i zawijamy do wody za pomocą Sitka. Po dodaniu wszystkich jaj, użyj dużej łyżki z rowkiem, aby ostrożnie przesuwać je, aż utworzą ładny kształt jajka. Po ustawieniu białek, około 3 1/2 do 4 minut, wyjąć jajka za pomocą sitka i przenieść każde z nich do miski smażonego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Kimchi bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.