Smażony pstrąg z szałwią i białym winem
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Smażony cały pstrąg z szałwią i białym winem może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 8,52 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Pstrąg łososiowy gotowany w białym winie, Smażona wołowina z białym winem i rozmarynem, oraz Pasternak smażony z białym winem i tymiankiem.
Instrukcje
Opłucz rybę i dokładnie osusz powierzchnię i wnękę każdej z nich ręcznikami papierowymi. Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzać 2 łyżki oleju z 1 łyżką masła na umiarkowanie dużym ogniu.
Pstrąga posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieścić pstrąg na patelni i gotować, aż złoty, o 5 protokół. Obróć i gotować, aż złoty z drugiej strony i po prostu zrobić, 5 do 10 minut dłużej.
Usunąć; wytrzeć patelnię.
Na tej samej patelni podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać liście szałwii i gotować, aż chrupiące, o 1 minutę. Ewentualnie dodać suszoną szałwię i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Na rybę wlać olej i szałwię. Wytrzyj patelnię.
Dodaj wino do patelni. Gotować, aż zmniejszy się do około 3 łyżki stołowe, 1 do 2 protokół. Zmniejszyć ogień do najniższego ustawienia i ubić pozostałe 4 łyżki masła,1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Ubij w dowolnych nagromadzonych sokach i oleju z pstrąga.
Polać sosem wokół ryby i podawać.
Wskazówka: aby uzyskać kremowy emulgowany SOS maślany, nie wkładaj masła do patelni i pozwól mu się stopić; zamiast tego włóż trzepaczkę do zimnego masła i wymieszaj je na dnie patelni na najniższym możliwym ogniu. W ten sposób masło po prostu mięknie do sosu, zamiast topić się w kałuży.
Rekomendacja win: pstrągi hodowane w gospodarstwie są łagodne, więc Pinot grigio lub pinot bianco z północno-wschodnich Włoch będą doskonałym akompaniamentem. Dzika ryba gamier może używać mocniejszego wina, takiego jak chardonnay.