Smażony labraks Czarnomorski z Endywią i winogronami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonego okonia Czarnego z Endywią i winogronami. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka boczku, oleju roślinnego, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać czerwone winogrona można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Seared Black Bass with Scallion-Chile Relish, Ugotuj książkę: endywia, jabłka i winogrona, oraz Smażony okoń Czarnomorski z gorzką zielenią, koprem włoskim, grejpfrutem i sałatką z fety dla podobnych receptur.
Instrukcje
W patelni nonstick, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe.
Wylać wszystkie oprócz 4 łyżki tłuszczu.
Dodaj endywii na patelni. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor i zmięknie, 6 protokół. Boczek wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Przenieść endywii do miski i zachować ciepło. Wytrzyj patelnię.
Podgrzać olej roślinny w każdej z 2 dużych patelni nonstick. Przyprawić rybę solą i pieprzem i dodać filety do patelni, skórki w dół. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż skóra jest rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Obróć i gotuj, aż miąższ będzie tylko biały przez cały czas, 2 minuty dłużej.
Dodać winogrona do patelni i gotować, mieszając, aż gorące, o 1 minutę.
Przełóż rybę i winogrona na talerze na górze endywii i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.