Smażony labraks Czarnomorski z Endywią i winogronami

Smażony labraks Czarnomorski z Endywią i winogronami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonego okonia Czarnego z Endywią i winogronami. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka boczku, oleju roślinnego, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać czerwone winogrona można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Seared Black Bass with Scallion-Chile Relish, Ugotuj książkę: endywia, jabłka i winogrona, oraz Smażony okoń Czarnomorski z gorzką zielenią, koprem włoskim, grejpfrutem i sałatką z fety dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W patelni nonstick, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Wylać wszystkie oprócz 4 łyżki tłuszczu.
3
Dodaj endywii na patelni. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor i zmięknie, 6 protokół. Boczek wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Przenieść endywii do miski i zachować ciepło. Wytrzyj patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podgrzać olej roślinny w każdej z 2 dużych patelni nonstick. Przyprawić rybę solą i pieprzem i dodać filety do patelni, skórki w dół. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż skóra jest rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Obróć i gotuj, aż miąższ będzie tylko biały przez cały czas, 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Dodać winogrona do patelni i gotować, mieszając, aż gorące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
7
Przełóż rybę i winogrona na talerze na górze endywii i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn