Smażone tofu o smaku pomarańczowym z kasztanami wodnymi
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, brązowy cukier, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rozkosz Buddy z tofu, brokułami i kasztanami wodnymi, Woda Smakowa, oraz Szparagi i kasztany wodne.
Instrukcje
1
W przypadku kasztanów wodnych: w woku podgrzać około 2 łyżeczek oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać czosnek i cebulę. Gdy czosnek staje się lekko złoty, smażyć pokrojone w plasterki kasztany wodne. Gdy kolor jest półprzezroczysty i błyszczący, doprawić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać około 1/2 szklanki soku pomarańczowego i łyżeczkę brązowego cukru. Gotować przez około 3-4 minuty. Kasztany wodne powinny być delikatne, ale nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1
Wymieszaj skrobię z tapioki, sos sojowy, pozostały brązowy cukier, ketchup, pastę pomidorową, sos czosnkowy chili, ocet, 2/3 szklanki wody i sos czosnkowy chili. Zestaw aside.In ten sam wok, mżawka około 1 łyżeczki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy Chili
Skrobia Z Tapioki
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Płatki Crispix, Rozdrobnione
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać mielony świeży imbir i gotować przez około 1-2 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbir
3
Dodaj pozostały sok pomarańczowy. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
4
Dodaj mieszaninę tapioki i stale mieszaj, aby zapobiec przyklejaniu się skrobi do dna woka. Stale mieszaj bulion, ponieważ bardzo szybko zgęstnieje.
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
1
Spuścić płyn z tofu. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokrój blok tofu na 1-calowe kawałki grubości. Oddzielić pieces.In inną patelnię, podgrzać pozostały olej przez około 2 minuty. Kluczem do dobrego smażonego tofu jest uzyskanie małych pęcherzyków, gdy tofu ma kontakt z olejem. Nie przegrzewaj oleju; w przeciwnym razie tofu będzie zbyt rumiane i żucia. Po prostu trzymaj się lekko skaczących bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodaj tofu jeden kawałek na raz, upewniając się, że kawałki tofu nie dotykają się nawzajem. Obniż temperaturę do średniej. Gotować przez 2 protokół; tofu zacznie pop i zwiększyć objętość. Odwróć każdy kawałek i gotować o minutę dłużej. Podnieś każdy kawałek Tofu z drewnianymi pałeczkami z jak najmniej oleju, jak to możliwe i natychmiast zanurzyć tofu w sosie o smaku pomarańczowym. Tofu natychmiast się opróżni. Powtarzaj, aż wszystkie kawałki tofu są gotowe. Finisz sokiem z limonki, kolendrą i czarnym pieprzem. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pałeczki
3
Podawać na łóżku z rozdrobnionej kapusty pekińskiej ze smażonym, czosnkowym smażonym brązowym ryżem jaśminowym.