Smażone Kulki Mozzarelli

Smażone Kulki Mozzarelli
Smażone kulki mozzarelli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 36. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz marynowane bocconcini, olej roślinny, butelkowany pikantny sos pomidorowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Smażone Kulki Mozzarelli, Smażone Kulki Mozzarelli Z Rozmarynem, oraz Smażone Kulki Z Serem Mozzarella.

Instrukcje

1
Podgrzać około 11/2 cala oleju do 182° W 3 1/2-do 4-quart ciężki rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Tymczasem bocconcini obmaczamy w jajkach, następnie w bułce tartej i powtarzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
BocconciniBocconcini
JajkoJajko
3
Przenieść na arkusz papieru woskowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
4
Pracując w partiach po 10, spuść kulki do oleju z łyżką szczelinową i smaż, obracając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, około 30 sekund na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
5
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć i doprawić solą. (Powrót oleju do 360°f między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia3
Magazyn