Smażone krewetki z szynką wiejską i kaparami
Smażone krewetki z szynką wiejską i kaparami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 38g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pstrąg smażony z kaparami, Dorsz z Gremolatą, kaparami i warzywami z buraków smażonych, oraz Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i cytrynami.
Instrukcje
Obierz krewetki i devein, w razie potrzeby.
Roztopić masło z oliwą z oliwek na dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i dodać krewetki i szynkę; gotować, stale mieszając, 3 do 5 minut lub aż krewetki kolei różowy. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości, dodać wermut i kolejne 3 składniki; doprowadzić do wrzenia.
Wlać do dużego, głębokiego talerza lub pojedynczych misek.
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.
Podawać z francuskim chlebem.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy przyprawy Cajun firmy McCormick.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.