Smażona polenta z kukurydzą, jarmużem i kozim serem

Smażona polenta z kukurydzą, jarmużem i kozim serem
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj smażoną na patelni polentę z kukurydzą, jarmużem i kozim serem. Ten przepis służy 2. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 661 kalorii , 22 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Za 3,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką parmezan, czosnek, ziarna kukurydzy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis polubiło 58 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 91% , to danie jest super. Podobne przepisy obejmują polenta z koziego sera i smażonego jarmużu , zupa z białej fasoli i jarmużu z polentą z koziego sera oraz polenta z kukurydzy i koziego sera z czosnkową dynią .

Instrukcje

1
W średnim rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj czosnek i stale mieszaj przez 1 minutę; nie pozwól, aby czosnek się zrumienił.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Dodaj 3 szklanki wody i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Gdy woda się nagrzeje, wymieszaj w misce mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody, aby uzyskać gładką mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Gdy woda w rondlu się zagotuje, wlej do niej mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Mieszaj stale przez 3 minuty, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj przez 40 minut, mieszając drewnianą łyżką co 10 minut. Dodaj ziarna kukurydzy i gotuj polentę jeszcze 5 minut. Wymieszać z pieprzem i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
PolentaPolenta
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Wlać polentę do lekko naoliwionej patelni o wymiarach 8 x 8 cali i wygładzić wierzch szpatułką. Schładzamy polentę w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Gdy polenta ostygnie, odetnij łodygi i środkowe łodygi jarmużu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
JarmużJarmuż
9
Liście pokroić na 3-calowe kawałki.
10
Schłodzoną polentę pokroić na 4 duże trójkąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
11
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu. Gdy olej zacznie dymić, ostrożnie dodaj trójkąty polenty. Smaż polentę, aż będzie złocistobrązowa od spodu, następnie odwróć polentę i smaż, aż będzie złocistobrązowa po drugiej stronie. Polentę ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
PolentaPolenta
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Rozgrzej brojler w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Umieść jarmuż i 1/3 szklanki wody na patelni, na której właśnie smażono polentę. Przykryj patelnię i smaż jarmuż na średnim ogniu przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
14
Połóż plasterki pomidora na trójkątach polenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
PolentaPolenta
15
Posyp kozim serem plasterki pomidora. Podsmaż polentę, aż ser się roztopi, a pomidory zaczną się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Ser KoziSer Kozi
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
PolentaPolenta
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
16
Ułóż jarmuż na talerzu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
17
Ułóż gorące trójkąty z polenty na jarmużu i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
JarmużJarmuż
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn