Smażona polenta z kukurydzą, jarmużem i kozim serem
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj smażoną na patelni polentę z kukurydzą, jarmużem i kozim serem. Ten przepis służy 2. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 661 kalorii , 22 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Za 3,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką parmezan, czosnek, ziarna kukurydzy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis polubiło 58 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 91% , to danie jest super. Podobne przepisy obejmują polenta z koziego sera i smażonego jarmużu , zupa z białej fasoli i jarmużu z polentą z koziego sera oraz polenta z kukurydzy i koziego sera z czosnkową dynią .
Instrukcje
W średnim rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i stale mieszaj przez 1 minutę; nie pozwól, aby czosnek się zrumienił.
Dodaj 3 szklanki wody i zagotuj.
Gdy woda się nagrzeje, wymieszaj w misce mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody, aby uzyskać gładką mieszaninę.
Gdy woda w rondlu się zagotuje, wlej do niej mieszaninę.
Mieszaj stale przez 3 minuty, aby zapobiec tworzeniu się grudek. Zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj przez 40 minut, mieszając drewnianą łyżką co 10 minut. Dodaj ziarna kukurydzy i gotuj polentę jeszcze 5 minut. Wymieszać z pieprzem i parmezanem.
Wlać polentę do lekko naoliwionej patelni o wymiarach 8 x 8 cali i wygładzić wierzch szpatułką. Schładzamy polentę w lodówce przez 1 godzinę.
Gdy polenta ostygnie, odetnij łodygi i środkowe łodygi jarmużu.
Liście pokroić na 3-calowe kawałki.
Schłodzoną polentę pokroić na 4 duże trójkąty.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu. Gdy olej zacznie dymić, ostrożnie dodaj trójkąty polenty. Smaż polentę, aż będzie złocistobrązowa od spodu, następnie odwróć polentę i smaż, aż będzie złocistobrązowa po drugiej stronie. Polentę ułożyć na blasze do pieczenia.
Rozgrzej brojler w piekarniku.
Umieść jarmuż i 1/3 szklanki wody na patelni, na której właśnie smażono polentę. Przykryj patelnię i smaż jarmuż na średnim ogniu przez 4 minuty.
Połóż plasterki pomidora na trójkątach polenty.
Posyp kozim serem plasterki pomidora. Podsmaż polentę, aż ser się roztopi, a pomidory zaczną się gotować.
Ułóż jarmuż na talerzu do serwowania.
Ułóż gorące trójkąty z polenty na jarmużu i natychmiast podawaj.