Smaczne muffiny pomarańczowo-owsiane

Smaczne muffiny pomarańczowo-owsiane
Smaczne muffiny pomarańczowo-owsiane mogą być dobrym przepisem na poszerzenie śniadaniowego repertuaru. Ten przepis służy 12 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 128 kalorii . Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 12 osób. Mieszanka proszku do pieczenia, skórki pomarańczowej, rodzynek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 29% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Muffiny owsiane z jagodami i pomarańczą , Muffiny owsiane z mandarynką i Zdrowe babeczki owsiane z marchewką i pomarańczą .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 12 foremek na muffinki lub wyłóż je papierowymi papilotkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wymieszaj w misce płatki owsiane, mąkę, 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i rodzynki; odłożyć na bok. W misce ubij jajko razem ze skórką pomarańczową i olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać mleko i wymieszać z mąką, aż składniki się połączą. Ciasto równomiernie rozdzielić pomiędzy przygotowane papilotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Wyjmij muffinki z piekarnika. Wymieszaj sok pomarańczowy z 1 łyżką cukru, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Skrop 1 łyżeczką tej mieszanki każdą muffinkę, wyjmij z formy na muffiny i poczekaj, aż lekko ostygnie przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn