Skwierczący Kurczak Fajitas

Skwierczący Kurczak Fajitas
Skwierczący kurczak Fajitas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 399 kalorii, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz paski papryki, olej canolan, przyprawioną sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sizzling Grillowany Kurczak Fajitas, Sizzling Tex-Mex Fajitas, oraz Skwierczący Stek Fajitas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 5 składników; rezerwy 1/4 Puchar marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
2
Połącz pozostałą marynatę i kurczaka w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Zapiekać i marynować w lodówce przez 3 godziny, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
5
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i przykryj i grilluj 10 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać paprykę i cebulę, posypać przyprawioną solą. Saut 4 minut lub do przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SezonowanaSól Sezonowana
PaprykaPapryka
CebulaCebula
8
Dodaj zarezerwowane 1/4 Puchar marynaty, i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
9
Kurczaka pokroić w cienkie plasterki; dodać do mieszanki warzywnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
10
Umieść patelnię żeliwną 10-calową, do góry nogami, na dużym ogniu przez 1 1/2 minuty. Odwróć patelnię i dodaj mieszankę z kurczaka. Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Podawać mieszaninę kurczaka natychmiast z ciepłymi tortillami, salsą i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Cały KurczakCały Kurczak
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn