Shoyu Ramen

Shoyu Ramen
Przepis Shoyu Ramen jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. To danie główne ma 1557 kalorii, 93g białka, oraz 86 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 6,58 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnku, olej chili, żeberka wieprzowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Shoyu Ramen, Shoyu Ramen, oraz Kurczak Shoyu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
One day ahead
2
Barki wieprzowe PREPSASON łopatka wieprzowa z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
3
Zwinąć i związać sznurkiem kuchennym w odstępach 2". (Pomaga to utrzymać mięso w stanie nienaruszonym podczas gotowania i sprawia, że okrągłe, kompaktowe plastry.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
4
UGOTOWAĆ ŁOPATKĘ WIEPRZOWĄ I ZROBIĆ WYWAR
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
StadoStado
5
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku (co najmniej 8 ćwiartek) na średnim ogrzaniu. Gotować łopatkę wieprzową, obracając, aż zbrązowieje, 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj kurczaka, żeberka,szalotki, marchew, czosnek, imbir i płatki bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Zielona CebulaZielona Cebula
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
7
Usunąć kombu z dashi; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
KombuKombu
8
Dodaj tyle kombu dashi, ile zmieści się w garnku, gdy płyn się zagotuje (zachowaj Pozostałe dashi). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować, odtłuszczanie powierzchni od czasu do czasu i dodając pozostałe dashi jako ciecz zmniejsza, aż łopatka wieprzowa jest miękka i czas zmniejszył się do około 2 kwarty, 2 1/2-3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
StadoStado
KombuKombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
SCHŁODZIĆ ŁOPATKĘ WIEPRZOWĄ I BULION
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
StadoStado
10
Wyjąć łopatkę wieprzową z wywaru i ostudzić. Owinąć szczelnie w plastik i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia. (Schładzanie wieprzowiny ułatwi mięso w krojeniu.) Przecedzić wywar przez sito o drobnych oczkach do innego dużego garnka lub dużej miski lub pojemnika; wyrzucić ciała stałe(w tym żeberka i kurczaka). Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
MięsoMięso
StadoStado
WieprzowinaWieprzowina
żeberkażeberka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
11
Dwa dni do przodu
12
Zrób KOMBU DASHI i Tare złożoność zapasów składa się z dwóch elementów: kombu Dashi (bulion) i Tary (mieszanka sojowa).* Dla dashi, połączyć kombu i 4 kwarty zimnej wody w dużej misce. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin i do 12 godzin. Do Tary, połączyć sos sojowy, sake i mirin w małej misce; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
StadoStado
KombuKombu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WodaWoda
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Dzień
14
Ugotuj Jajkobrując średni garnek wody do wrzenia. Ostrożnie dodawać jajka po kolei i gotować delikatnie przez 7 minut. Żółtka powinny być błyszczące żółte i prawie jammy; białko jaja powinny być tylko ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Odcedzić jajka i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie; ostudzić. Obrać; odstawić. (Jajka można ugotować 1 dzień wcześniej. Trzymaj unpeeledeggs przykryte chłodną wodą. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
16
POKRÓJ WIEPRZOWINĘ
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
17
Usunąć Sznurek i cienko pokroić wieprzowinę; przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
18
Podgrzej bulion i ugotuj Makaronygdy będziesz gotowy do podania, przynieś bulion na wolnym ogniu; powinien być bardzo gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
19
W tym samym czasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą wodą zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż do Al dente; odcedzić (nie trzeba solić wody, ponieważ makaron ramen zawiera więcej soli niż makaron).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RamenMakaron Ramen
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
20
Tuż przed podaniem
21
Umieść to wszystko razem z makaronem w 6 głębokich miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
22
Top z pokrojoną wieprzowiną, umieszczając go z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
23
Dodać tarę do gorącego bulionu i chochlę nad wieprzowiną do ogrzania (bulion powinien pojawić się tylko na poziomie makaronu).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
StadoStado
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
24
Umieść mały stos menmy obok wieprzowiny. Połowę jajek i umieścić obok menma.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
WieprzowinaWieprzowina
25
Umieść mały stos pokrojonych szalotki obok jajka. Włożyć pół arkusza nori między bok miski i makaronu, więc to tylko szturchanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
MakaronyMakarony
NoriNori
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
26
Ramen podawać z olejem chili, olejem sezamowym i shichimi togarashi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Shichimi TogarashiShichimi Togarashi
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Olej ChiliOlej Chili
Makaron RamenMakaron Ramen
1
* Kombu, aka suszone wodorosty, przynosi duże umami. Tare (wymawiane ta-REH)jest jak tajny składnik ramen, dając większość jego smaku. Większość sklepów ściśle strzeże ich receptury. Nasz używa sosu sojowego, sake i mirin.Nie masz kombu w spiżarni? Można znaleźć wszystkie azjatyckie składniki tutaj na rynkach azjatyckich, w sekcji Asianfoods niektórych supermarketach, a na amazon.com poszukaj świeżych makaronów w chłodni na rynkach azjatyckich. Zapytaj rzeźnika o szyje i plecy z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Cały KurczakCały Kurczak
MakaronyMakarony
KombuKombu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Makaron RamenMakaron Ramen
StadoStado
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy

Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc

Makaron Ramen świetnie komponuje się z Rieslingiem, Sake i Sauvignon Blanc. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz pozostać przy winach winogronowych, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn