Serowy placek z selera, ziemniaków i bekonu
Serowe ciasto z selera, ziemniaków i bekonu zajmuje około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 17g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.8 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 26 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz seler selerowy, smugi bekon, ciasto francuskie g Pack i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Piwo Boczek Cheddar Jabłko Seler Zupa Słodkie Ziemniaki, Homity Pie (British Cheesy Potato Por Pie) # SundaySupper, oraz Homity pie (cheesy por i placek ziemniaczany).
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Włożyć seler i ziemniaki do dużej patelni, przykryć osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka, o 5 min.
Odcedzić, następnie wymieszać ze śmietaną, rozmarynem i przyprawami. Odstawić.
Rozwałkuj jeden z bloków ciasta, aż będzie większy niż duży talerz obiadowy, pokrój w zgrabne koło i umieść na płaskiej blasze do pieczenia. Pozostawiając 3 cm obramowanie, rozłóż warstwę selera i ziemniaków, wierzch z serem i boczkiem, następnie powtarzaj warstwy, aż wszystkie składniki się ułożą.
Rozwałkuj drugi blok ciasta wystarczająco duży, aby całkowicie pokryć dolny arkusz i wypełnić jakimś zwisem.
Posmaruj dolną krawędź odrobiną jajka, a następnie udekoruj arkusz ciasta, naciskając w dół, aby uszczelnić krawędzie. Odciąć nadmiar ostrym nożem i zacisnąć krawędź wraz z widelcem. Może być wykonany dzień wcześniej i schłodzony przed pieczeniem lub zamrożony do 1 miesiąca. Rozmrozić całkowicie przed pieczeniem.
Przebić otwór na parę w górnej części ciasta, posmarować pozostałym jajkiem i lekko ubić ciasto, jeśli chcesz.
Piec przez 25 minut, aż złoty kolor będzie brązowy. Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Lambrusco Dolce, późne żniwa Riesling i Vin Santo to moje najlepsze propozycje na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować jest winnice późnych zbiorów Riesling. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Winnice Późne Zbiory Riesling
Bladożółty kolor, nos otwiera się aromatami świeżego ananasa, soczystej nektaryny i nut cytrusowych. Wino w pełni pokrywa podniebienie wyrażając żywe smaki kwiatu pomarańczy, cierpkiego jabłka granny smith i plastra miodu. Długie wykończenie wyświetla idealną równowagę słodyczy i przepysznej kwasowości, zapraszając kolejny łyk.