Zupa Piwno-Cheddarowa
Piwo-zupa Cheddar jest Wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 178 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, pieprz, extrasharp ser cheddar, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Cheddar i zupa piwna, Zupa Piwna Cheddar, oraz Zupa Piwna Cheddar.
Instrukcje
Ułóż kostki chleba w jednej warstwie na patelni z galaretką; ułóż kostki chleba sprayem do gotowania.
Piec w 450 przez 10 minut lub do tosty. Odstawić.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać z piwem; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień;dusić 20 minut lub aż cebula jest bardzo delikatna.
Umieść mieszaninę piwa i 1 szklankę bulionu w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Powrót puree mieszaniny do patelni. Wymieszać pozostałe 3 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połączyć mąkę i 1 szklankę mleka, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Dodaj mieszaninę mąki i pozostałe 1 szklanka mleka na patelnię; gotować 12 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Zdjąć patelnię z ognia. Stopniowo dodawać ser, mieszając, aż będzie gładki. Wymieszać z pieprzem.
Podawać z kostkami chleba i szczypiorkiem.