Sernik Czekoladowy 3D

Sernik Czekoladowy 3D
Sernik Czekoladowy 3D może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji deserów. Ten przepis służy 16 osobom. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 29 g tłuszczu i łącznie 334 kalorie . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Mieszanka serka śmietankowego, kakao, chipsów do pieczenia z gorzkiej czekolady, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 14% wyniku , co nie jest wynikiem wybitnym. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również : Sernik z białą czekoladą i mascarpone z solonym karmelem i polewą czekoladową , Sernik z białą czekoladą i marmurkową czekoladą oraz Sernik z czekoladą i kawałkami czekolady .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Chipsów Do Pieczenia Z Gorzkiej Czekolady O Zawartości 60% Kakao2/3 Szklanki Chipsów Do Pieczenia Z Gorzkiej Czekolady O Zawartości 60% Kakao
2
Umieść nasmarowaną 9-calową. Tortownica na podwójnej grubości wytrzymałej folii (około 18 cali kwadratowych). Bezpiecznie owiń folię wokół patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
W małej misce połącz okruchy krakersów i cukier; wymieszać z masłem. Wyciśnij na dno przygotowanej formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Posiekane Orzechy PekanBita Polewa I Posiekane Orzechy Pekan
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Piec 10 minut. Studzimy na drucianej kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
W dużej misce ubij serek śmietankowy i cukier na gładką masę. Dodajemy ostudzoną czekoladę i kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
8
Wylać na skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
9
Umieść tortownicę w dużej formie do pieczenia; dodaj 1 cal wrzącej wody do większej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
10
Piec 55-60 minut lub do momentu, aż środek się zetnie, a wierzch będzie matowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Wyjmij tortownicę z łaźni wodnej; zdjąć folię. Schłodzić sernik na kratce 10 minut; poluzować brzegi patelni nożem. Schłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Aby przygotować ganache, włóż czekoladę do małej miski. W małym rondlu zagotuj śmietanę i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Polać czekoladą; ubić, aż będzie gładkie. Studzimy do uzyskania gęstej konsystencji, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Zdjąć obręcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
15
Rozłóż ganache na serniku z dokładnością do 1 cala. sieczny. Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do momentu stwardnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes

Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje ulubione serniki. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Możesz spróbować Angel Late Harvest Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Riesling Angel z późnych zbiorów
Riesling Angel z późnych zbiorów
Messina Hof's Angel to rześkie, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona przypominają rodzynki. Doskonale komponuje się z owocami, sernikiem oraz lekkimi, słodkimi deserami czekoladowymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn