Seler-korzeń i ziemniaki Latkes

Seler-korzeń i ziemniaki Latkes

Instrukcje

1
Grubo zetrzeć korzeń selera w misce za pomocą otworów tarki pudełkowej o szerokości 1/3 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Ziemniaki obrać i grubo zetrzeć na tarce w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj sok z cytryny i wymieszać. Grubo zetrzeć cebulę w tej samej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Przenieś do ręcznika, a następnie zbierz rogi, aby utworzyć worek i mocno skręć, aby wycisnąć jak najwięcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Powrót ziemniaki i cebulę do oczyszczonej miski i wymieszać korzeń selera, mąka, jajka, sól,pieprz, i nasiona selera aż dobrze połączone.
6
Rozgrzać 1/3 cala oleju w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Wypełnij miarkę 1/4 filiżanki (nie szczelnie zapakowane) z mieszaniną latke i ostrożnie łyżką do patelni, a następnie spłaszczyć do 3 cali średnicy z łopatką szczelinową. Forma 3 więcej latkes na patelni, następnie smażyć, aż spody są głębokie złociste, 1 1/2 do 3 protokół. Obrócić za pomocą 2 szpatułek i smażyć na głębokim złocie, 1 1/2 do 3 minut więcej. (Jeśli latkes brązowy zbyt szybko, niższe ciepło do umiarkowanego.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SeleraNasiona Selera
SelerSeler
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby na krótko osuszyć. Utrzymuj ciepło w 1 warstwie na metalowym stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku. Zrób więcej latkes w ten sam sposób. Użyj drugiego stojaka i patelni do pieczenia, aby ostatnie partie były ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Uwaga kucharzy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Latkes can be fried 1 hour ahead.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje32
Ocena Zdrowia14
Magazyn