Seler Jabłko Granita
Seler jabłko Granitan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz estragon, jabłka granny smith, tabletkę witaminy c i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Podobne przepisy to Granita Jabłkowo-Selerowa, Seler Jabłko Granita, oraz Granita Z Selera Jabłkowego.
Instrukcje
Tabletkę witaminy C pokruszyć w misce łyżką, następnie przełożyć na sito zwilżoną ściereczką z mąki i ułożyć na misce.
Jabłka przecier z 1/3 szklanki wody w robocie (nie używać blendera) aż prawie gładkie, a następnie wlać do ściereczki. Zgniataj ściereczkę wokół mieszaniny i wyciśnij jak najwięcej przezroczystego soku przez ściereczkę (około 11/2 szklanek). Wyrzucać ciała stałe pozostające w tkaninie. Spłucz i wykręć ściereczkę, a następnie wróć na sito.
Estragon przecier z pozostałą 1/3 szklanki wody w procesorze, aż woda będzie ciemnozielona, następnie dodać seler i przecier, aż będzie prawie gładka.
Wlać na wyłożone sito i wycisnąć soki (około 1 1/2 szklanki) do miski z sokiem jabłkowym. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Zamrozić mieszaninę w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia, skrobając i mieszając widelcem co 30 minut, aż do zamrożenia, co najmniej 3 godziny. (Będzie to zbyt trudne do zeskrobania po całkowitym zamrożeniu.)
Granita może być wykonana 2 dni wcześniej (pokrywa po zamrożeniu).
Odstawić w temperaturze pokojowej około 10 minut i ponownie zeskrobać przed podaniem.