Seared Sesame Tuna W / Ginger Carrot Sauce

Seared Sesame Tuna W / Ginger Carrot Sauce
Seared Sezam Tuńczyk w / imbir marchew sos może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 244 kalorie, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, wasabi powlekane nasiona sezamu, miso, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Zapiekany tuńczyk sezamowy w sosie pomarańczowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli nie masz sok z marchwi pod ręką, można użyć około 3 duże marchewki i pokroić je na grube kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MarchwiSok Z Marchwi
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2
Umieść je w blenderze z 1/4 szklanki wody i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść miąższ w drobnym sitku siatkowym nad miską, aby złapać sok. Nacisnąć zmiksowaną marchewkę tylną drewnianą łyżką, aby wycisnąć sok z miąższu, aż do uzyskania 1/3 szklanki soku.Używając blendera zanurzeniowego, dodaj wszystkie składniki sosu do wysokiej miski, ale pomijając szalotka. Mieszaj na niskim poziomie, aż miso całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Wlać do 4 porcji dania do zanurzenia i dodać szalotki równo w każdym naczyniu.Instrukcja Obsmażania Tuńczyka
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Składniki1 / 8 filiżanek sezamu pokrytego wasabi1 Funt sushi-grade Yellowfin tuna2 łyżka oleju z krokosza barwierskiego1 łyżka oleju sezamowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
WasabiWasabi
6
Rozłóż nasiona sezamu cienko na małym talerzu. Pokrój rozmrożony stek z tuńczyka na grube paski o grubości 1 cala i wciśnij nasiona, obracając się, aby pokryć każdą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
7
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na średnim ogniu. Delikatnie umieść kawałki tuńczyka na gorącej patelni i gotuj z każdej strony, aż nasiona będą złote, około 20 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wyjmij tuńczyka z patelni i umieść na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu i pozostaw na 1 minutę, a następnie pokrój każdy kawałek w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Podawać z dodatkiem świeżego, cienko pokrojonego imbiru, sosem chili, wasabi i sosem imbirowo-marchewkowym.Podobne Tanie Posty
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
WasabiWasabi
10
Azjatycka Sałatka z wołowiną i Mango
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
11
Kolendra wołowe Keboby z Chutney z Mango
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
12
Podziel Się Tanie Jedzenie Obiady Grupowe
13
Kalafior puree Faux-Tates
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
14
Authentic Babaganoush
15
Tanie Jedzenie Tuńczyk Makaron Sałatka Przepis
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W1 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Rodzaje PotrawSos
Magazyn