Schab pieczony z ziołami z sosem jabłkowo-jabłkowym
Ziołowy pieczony schab wieprzowy z sosem jabłkowo-jabłkowym może być tylko bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 493 kalorie, 70g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 86 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cydr, cebulę, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest super. Spróbuj Schab pieczony z pieczonych jabłek i sosem jabłkowym, Facet gotuje z dziećmi: Schab Jessie z sosem jabłkowym, oraz Pieczeń Schabowa Z Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli masz czas, natrzyj sól w skórę wieprzową na 2 godziny przed gotowaniem i pozostaw ją odkrytą w lodówce.
Piekarnik nagrzać do 230C / 210C wentylator / Gaz
Obrócić skórkę wieprzową w dół i małym nożem wykonać około 6 głębokich nacięć wzdłuż mięsa. Poke kawałek czosnku, kawałek rozmarynu i bay w każdym nacięciu i skręcić wieprzowinę w prawo sposób w górę. Jeśli wcześniej nie posoliłeś wieprzowiny, posoliłeś skórę teraz.
Wymieszać marchewkę, cebulę i jabłko i rozsypać wzdłuż środka płytkiej tacy do pieczenia, aby łóżko dla wieprzowiny usiąść na. Posadź wieprzowinę na warzywach i natrzyj skórę olejem.
Włożyć wieprzowinę do piekarnika i pozostawić na 15 min. następnie podgrzać do 180C / 160C / Gas 4 i dalej piec 1h 30 min. Jeśli po tym czasie nie masz genialnego trzaskania, podgrzej ponownie i sprawdzaj co 5 minut, aż skóra pęknie.
Wieprzowinę wyjąć z tacki do pieczenia na deskę, aby odpocząć i wylać wszystko, ale około 2 łyżki tłuszczu z tacki. Jeśli taca jest wystarczająco wytrzymała, aby przejść na ciepło, zrób to, jeśli nie zeskrobać zawartość do płytkiego rondla i umieścić na ogniu. Wymieszać mąkę z warzywami i gotować, aż będziesz miał papkowatą, ciemną pastę bursztynową, a następnie splash w cydrze i bubble dół do gęstej pasty ponownie.
Wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut, aż zgęstnieje SOS. Przecedzić sos do innego rondla, przepychając przez sito tyle porcjowanego jabłka, ile się da. Jeszcze raz dusić i doprawić do smaku.
Polędwicę wieprzową pokroić w plastry za pomocą ząbkowanego noża i podawać z ulubionymi warzywami oraz sosem jabłkowo-jabłkowym.