Scaloppine cielęcy ze szparagami i sosem kurkowym
Cielęcina Scaloppine ze szparagami i sosem kurkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 742 kalorie. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka młodych szparagów, cielęcina scaloppine, łyżeczka czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cielęcina lub kurczak Scaloppine z sosem szafranowym, Cielęcina Scaloppine z wiosennym groszkiem i szparagami, oraz Cielęcina Scaloppine z pieczarkowym sosem Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. w średnim garnku z wrzącą osoloną wodą blanszuj szparagi przez 1 minutę. Zanurz gorące szparagi w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie i zachować zielony kolor.
Rozgrzać średnią patelnię na średnim ogniu dodać niesolone masło i czosnek i gotować, aż pachnące, ale nie brązowy.
Dodać grzyby i podsmażyć na złoty kolor. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać wermut.
Dodać śmietanę i gotować do zmniejszenia o 1/2, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Utrzymuj ciepły sos kurkowy.
Cielęcinę pokroić w 1/2 i obficie doprawić solą i pieprzem. Mąkę doprawić solą i pieprzem.
Ułóż plasterek provolone i 2 kawałki blanszowanych szparagów na cielęcinie.
Scaloppine cielęciny zwijamy wokół provolone i szparagów i lekko pogłębiamy w przyprawionej mące. Na dużej patelni na średnim ogniu, roztopić masło i oliwę z oliwek.
Miejsce 3 rolki na patelni, szew stronie w dół, i gotować przez 30 sekund. Obróć rolki i przesmaż drugą stronę na 30 sekund.
Przełożyć na blachę do pieczenia i kontynuować pieczenie reszty rolek.
Piec około 10 minut, aż ser się rozpuści.
Podawać z sosem kurkowym.