Sałatka Żelatynowo-Malinowo-Żurawinowa

Sałatka Żelatynowo-Malinowo-Żurawinowa
Sałatka z żelatyny malinowo-żurawinowej może być właśnie przystawką, której szukasz. Za 1,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 173 kalorie. Ten przepis służy 15 osobom. Jeśli masz pod ręką mandarynki, ananasa, orzechy pekan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sałatka z żelatyny żurawinowo-malinowej, Sałatka z żelatyny z malinami i ananasem i Prosta sałatka z żelatyny z żurawiny.

Instrukcje

1
W dużej misce połącz żelatynę i cynamon; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odcedź ananasa, zachowując sok; odłóż ananasa na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
3
W dużym rondlu wymieszaj sok wiśniowy, żurawinowy i pomarańczowy; dodaj zarezerwowany sok ananasowy. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Wlać mieszaninę żelatyny; ubijać aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
5
Wymieszaj sos żurawinowy z winem lub sokiem winogronowym, aż uzyskasz gładką masę. Wymieszaj pomarańcze, maliny, seler, orzechy i ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Sok WinogronowySok Winogronowy
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Wlać do 13-calowego. x 9 cali danie. Schładzaj przez 6 godzin lub przez noc lub do momentu, aż będzie twarde.
7
Pokrój w kwadraty.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 37 dolarów za butelkę.
Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay
Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay
Aromaty Golden Delicious Apple, białej brzoskwini i nektarynki są akcentowane nugatem, spadzią i brązowym cukrem. Smaki brzoskwini, jabłka i crème brulee łączą się z nutami toffi, karmelu, ciepłego ciasta i pieczonego jabłka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia5
Magazyn