Sałatka z tuńczykiem i mandarynką
Sałatka Tunan i mandarynka to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz tuńczyka, jabłko granny smith, segmenty mandarynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać segmenty mandarynki pomarańczowej, można śledzić to danie główne z Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe Punch Bowl jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sałatka Z Tuńczykiem Mandarynkowym, Ciasto mandarynkowe i Polenta z syropem mandarynkowym, oraz Niedzielna zdrowa, pyszna, prawdziwa Sałatka z tuńczyka-do sałatki z tuńczyka, Melt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu, i podsmażyć tuńczyka aż do ogrzania.
W średniej misce, wrzucić razem tuńczyka, warzywa sałatkowe, jabłko, i mandarynki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.