Sałatka Z Tofu Z Tuńczykiem
Sałatka z tofu z tuńczykiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz czosnek, cebula, jedwabne tofu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z tofu z ciecierzycy (Sałatka Birmańska z tofu Shan), Sajgonki Tunan i tofu, oraz Tunan i tofu zimne danie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać octem tofu i marynować przez 15 do 30 minut.
Odcedzić nadmiar octu z tofu.
Miejsce tofu i tuńczyka w blenderze lub robocie; blend do gładkiej.
Połącz mieszaninę tuńczyka, seler, marchew, cebula, czosnek i cayenne w misce i dobrze wymieszać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest Flora Springs Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.