Sałatka z rukoli i kopru włoskiego
Sałatka z rukoli i kopru włoskiego zajmuje około 15 minut od początku do końca. Ta przystawka zawiera 264 kalorie , 6 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,72 USD za porcję. Mieszanka rukoli, parmezanu, skórki z cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przygotowało 18 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 93% . Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Sałatka z rukoli i kopru włoskiego , Sałatka z kopru włoskiego i rukoli oraz Sałatka z rukoli, cukinii i kopru włoskiego .
Instrukcje
Przygotuj sos, mieszając w małej misce oliwę z oliwek, sól, skórkę cytrynową i sok z cytryny; odłożyć na bok.
Do dużej miski sałatkowej włóż liście rukoli.
Posyp koprem włoskim, orzeszkami piniowymi, pomidorkami winogronowymi i parmezanem. Bezpośrednio przed podaniem polej sosem cytrynowym.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay One Maple Winery z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Jedna Maple Winery Chardonnay
Dojrzały, tropikalny melon z rześkim cytrusowym finiszem.