Sałatka z krewetkami i ziołami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Krewetki i sałatka ziołowa może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, liście bazylii, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z krewetek z winegretem cytrynowo-ziołowym, Sałatka z krewetek, Peanów i rzodkiewki z sosem ziołowo-jogurtowym, oraz Sałatka z grillowanych krewetek i kukurydzy z sosem ziołowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Krewetki posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli.
Dodaj krewetki na patelni; gotować 2 minut z każdej strony lub aż do zrobienia.
W średniej misce połączyć olej, sok, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; wymieszać trzepaczką.
Połącz zielenie, squash, bazylia i oregano w dużej misce.
Dodać mieszaninę oleju; wrzucić delikatnie do herbu. Podzielić mieszankę sałatki równomiernie między 4 płyty; top z krewetek.