Sałatka z krewetek, homarów i Jicama

Sałatka z krewetek, homarów i Jicama
Sałatka z krewetek, homarów i Jicamy to bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej chili, sok z limonki, hardy zieleni, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z homara ze szklanym makaronem i Jícamą, Sałatka Z Krewetek, Jícamy I Moreli, oraz Sałatka z krewetek, Jícamy i moreli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zbuduj średnio gorący ogień w grillu węglowym lub podgrzej grill gazowy do wysokiej. Jeśli używasz Shell-onshrimp, użyj małych nożyczek, aby wyciąć skorupy wzdłuż zakrzywionych grzbietów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Usunąć żyły, zachowując nienaruszone muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
3
Umieść krewetki andlobster w dużej misce; skropić 2 łyżkami oleju i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wymieszać cebulę I2 łyżki soku z limonki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Krewetki Grill aż tylko nieprzezroczyste w centrum, 2-3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przenieś na dużą płytkę. Ogony homara grillowego, ciało bokiem w dół, aż lekko zwęglone, 1-2 minuty. Obróć fleshside w górę i grill, aż tylko nieprzezroczyste w środku, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Dodaj ogony homara do płyty z krewetkami i pozostaw na 5-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
KrewetkiKrewetki
8
Wyjąć mięso homara z muszli; wyrzucić muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
9
Pokroić homara na 1 " kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
10
Odcedzić czerwoną cebulę; umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Dodaj 3 łyżki soku z limonki, 2 łyżki oleju, jicama, zielenie, pomidory i 1 filiżankę kolendry.Doprawić solą i więcej soku z limonki, ifdesided.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
TomatillosTomatillos
KolendraKolendra
ZieloniZieloni
JicamaJicama
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Dodaj owoce morza; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MorzaOwoce Morza
13
Mżawka
14
Ancho Chile oil over; dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
KolendraKolendra
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 33 dolarów za butelkę.
Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes
Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes
Butelkowanie vieilles Vignes w Savary jest ostatecznym wprowadzeniem do tego magicznego połączenia: Chardonnay uprawiane w Kimmeridgian wapienia i odpowiednio dozowane élevage w drewnie. Energia elektryczna i mineralność przekazywana przez glebę są zrównoważone przez maślaną kremowość, która jest Niebiańska.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn