Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi sercami palmowymi (Ensalada de Quinoa con Chonta)

Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi sercami palmowymi (Ensalada de Quinoa con Chonta)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Sałatka Quinoa ze świeżych serc palmowych (Ensalada de Quinoa con Chonta) spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 193 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś płaskie liście pietruszki, cebulę, ocet z czerwonego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z komosy ryżowej, karczocha i serc palmowych, Ensalada Palmito Recipe (serduszka z palmy), oraz Ensalada de Palmitos y Maíz (Sałatka z palm i kukurydzy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć quinoa w 3 zmiany zimnej wody w misce, odsączając na drobnoziarnistym sitku. Gotować quinoa w średnim garnku dobrze osolonej wrzącej wody, odkryte, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Spuścić na sito, a następnie ustawić sito nad tym samym garnkiem powyżej 1 cala gotującej się wody (woda nie powinna dotykać dna sita). Przykryj quinoa składanym ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte), następnie przykryj pokrywką (nie martw się, jeśli pokrywa nie pasuje ciasno) i paruj do miękkości, puszystej i suchej, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Odstawić na ciepło, bez pokrywy, ale nadal pokryte ręcznikiem, 5 minut.
4
Tymczasem cebulę moczyć w misce z zimną wodą 5 minut, następnie dobrze odcedzić i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wykończyć końce serca dłoni, a następnie pokroić w poprzek na bardzo cienkie plasterki krajalnicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hearts Of PalmHearts Of Palm
6
Wymieszać ocet, olej, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce. Wrzucić quinoa, cebula, serca palmowe, i pietruszka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hearts Of PalmHearts Of Palm
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Concha y Torro Terrunyo
2
Casablanca Valley Sauvignon Blanc '07
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
1
* Możesz zastąpić 1 (1/2 funta) chayote dla świeżych serc palmowych. Pit chayote i pokroić w zapałki (2 szklanki). * Quinoa można gotować 1 dzień wcześniej i schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.* Sałatkę Quinoa można zmontować 1 godzinę wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hearts Of PalmHearts Of Palm
ChayoteChayote
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
2
Kalorie 101, tłuszcz całkowity 2G, tłuszcze nasycone 0g, Cholesterol 0mg, sód 877mg, węglowodany 17g, Fiber2g, białko 4G
3
Dane Żywieniowe
4
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn