Sałatka z komosy ryżowej ze świeżymi sercami palmowymi (Ensalada de Quinoa con Chonta)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Sałatka Quinoa ze świeżych serc palmowych (Ensalada de Quinoa con Chonta) spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 193 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś płaskie liście pietruszki, cebulę, ocet z czerwonego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z komosy ryżowej, karczocha i serc palmowych, Ensalada Palmito Recipe (serduszka z palmy), oraz Ensalada de Palmitos y Maíz (Sałatka z palm i kukurydzy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć quinoa w 3 zmiany zimnej wody w misce, odsączając na drobnoziarnistym sitku. Gotować quinoa w średnim garnku dobrze osolonej wrzącej wody, odkryte, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Spuścić na sito, a następnie ustawić sito nad tym samym garnkiem powyżej 1 cala gotującej się wody (woda nie powinna dotykać dna sita). Przykryj quinoa składanym ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte), następnie przykryj pokrywką (nie martw się, jeśli pokrywa nie pasuje ciasno) i paruj do miękkości, puszystej i suchej, około 15 minut.
Odstawić na ciepło, bez pokrywy, ale nadal pokryte ręcznikiem, 5 minut.
Tymczasem cebulę moczyć w misce z zimną wodą 5 minut, następnie dobrze odcedzić i osuszyć.
Wykończyć końce serca dłoni, a następnie pokroić w poprzek na bardzo cienkie plasterki krajalnicą.
Wymieszać ocet, olej, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce. Wrzucić quinoa, cebula, serca palmowe, i pietruszka z sosem.
Casablanca Valley Sauvignon Blanc '07
* Możesz zastąpić 1 (1/2 funta) chayote dla świeżych serc palmowych. Pit chayote i pokroić w zapałki (2 szklanki). * Quinoa można gotować 1 dzień wcześniej i schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.* Sałatkę Quinoa można zmontować 1 godzinę wcześniej.
Kalorie 101, tłuszcz całkowity 2G, tłuszcze nasycone 0g, Cholesterol 0mg, sód 877mg, węglowodany 17g, Fiber2g, białko 4G
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "