Sałatka z kapusty Fizz z pieczonym sosem czosnkowo-Boczkowym i burakami

Sałatka z kapusty Fizz z pieczonym sosem czosnkowo-Boczkowym i burakami
Sałatka Fizz Kale z pieczonym sosem czosnkowo-Boczkowym i burakami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka główki czosnku, sól koszerna, buraki dla niemowląt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z jarmużu i szpinaku z burakami i pieczonym czosnkiem-Citrus Vinaigrette, Surowa Sałatka z jarmużu z sosem z pieczonego czosnku, oraz Sałatka z jarmużu z pieczonym sosem czosnkowo-chrzanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć głowę w folię. Ułóż żółte buraki na dużym arkuszu folii; zawiń szczelnie. Powtórz procedurę z czerwonymi i pasiastymi burakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
BurakBurak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec czosnek i buraki w 350 przez 1 godzinę lub aż buraki będą miękkie; ostudzić 10 minut. Oddzielne ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
EkstraktEkstrakt
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Miąższ czosnku, olej i 6 kolejnych składników (przez pieprz) połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Jarmuż umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Rozgrzać średnią patelnię na średnim ogniu; dodać boczek. Gotować 5 minut lub do chrupkości, mieszając od czasu do czasu. Zwiększyć ciepło do wysokiej. Mieszać w mieszaninie czosnku; usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wlać gorącą mieszaninę boczku na jarmuż, podrzucając do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
JarmużJarmuż
8
Buraki obrać; wyrzucić Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
9
Pokrój buraki na pół. Ułóż na mieszance jarmużu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
JarmużJarmuż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn