Sałatka z eskaroli, kopru włoskiego i liści dębu
Escarole, koper włoski i sałatka z liści dębu może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 67 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Z Kopru Włoskiego, Eskaroli I Rzodkiewki, Sałatka z kopru włoskiego, Frisée i Escarole, oraz Sałatka z Escarole i kopru włoskiego z gruszkami i Gruyère dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj jabłecznik w małym rondlu lub patelni na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do około 2 łyżki stołowe, 5 do 8 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Ogolić koper włoski na plastry grubości 1/8 cala za pomocą krajalnicy.
W małej misce wymieszać zredukowany syrop cydr, ocet, szalotkę, sól i pieprz, następnie dodać olej, ubijając do połączenia. Wrzucić z koprem włoskim, escarole i sałatą w dużej misce tuż przed podaniem.
* Koper włoski można ogolić, a zieleninę można umyć i wysuszyć 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno, dobrze zapakować w zwilżone ręczniki papierowe, w szczelnych plastikowych torebkach.* Dressing można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.