Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli

Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli
Sałatka z buraków, koziego sera i sardeli może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przystawkami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 250 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka kruchego brytyjskiego sera koziego, klinów cytrynowych, marynowanych sardeli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z sardeli i pieczonej papryki z kozim serem, Sałatka z kozim serem i buraczkami, oraz Sałatka z buraków i mango z miękkim kozim serem.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej każdy burak pokroić na ćwiartki, wrzucić do rondla i łyżką zalać galaretką z czerwonej porzeczki i octem. Zagotować na dużym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż buraki będą dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przełożyć do miski i pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Około godziny przed podaniem wyjąć buraki i sos z lodówki i pozostawić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Aby podawać, łyżkę buraków i sosu na 6 talerzy. Wierzch z małą stertą rukoli, pokruszyć na kozim serze i wierzch z anchois. Doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem i skropić olejem. Umieść klin cytryny na każdym talerzu do wyciskania i podawaj z chlebem sodowym na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Ser KoziSer Kozi
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
SardeleSardele
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn