Sałatka truskawkowo-szpinakowa
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Sałatka z truskawkami i szpinakiem może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 196 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Jest idealny do Dzień Matki. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, liście bazylii, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka truskawkowa awokado szpinakowa z Truskawkowym winegretem #SundaySupper, Sałatka ze szpinakiem Truskawkowym z sosem truskawkowym, oraz Sałatka szpinakowo-truskawkowa z winegretem Truskawkowym.
Instrukcje
Dodać 3/4 szklanki truskawek, octu winnego, bazylii, oliwy z oliwek, cukru, soli i pieprzu do robota kuchennego lub blendera i puree, aż będzie gładka.
Wrzucić szpinak, ser, migdały i pozostałe 1/4 szklanki truskawek w dużej misce i lekko skropić sosem.