Sałatka Szpinakowa Z Gorącym Sosem Bekonowym

Sałatka Szpinakowa Z Gorącym Sosem Bekonowym
Sałatka Szpinakowa z Gorącym Bekonem to danie główne dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 15 g białka i 25 g tłuszczu. Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, pasków bekonu, oliwek i sosu Worcestershire. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka szpinakowa z ostrym dressingiem z bekonu, Sałatka szpinakowa z ostrym dressingiem z bekonu i Sałatka szpinakowo-cebulowa z ostrym dressingiem z bekonu, aby zobaczyć podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozłóż szpinak na dwóch talerzach. Na wierzchu ułóż jajka, pomidory, grzyby, grzanki, oliwki i czerwoną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
GrzankiGrzanki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2
Na małej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij na ręczniki papierowe; odcedzić, zachowując 2 łyżki odcieku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Cebulę podsmaż w cieście do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Wymieszaj cukier, ketchup, ocet i sos Worcestershire. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Posyp boczkiem sałatki; polać dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn