Sałatka Szpinakowa I

Sałatka Szpinakowa I
Sałatka szpinakowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis bez glutenu i nabiału serwuje 8 i kosztuje 1,41 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, sól selerową, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 55%. Podobne przepisy są Sałatka Ze Szpinaku Greckiego W Mini Phyllo Cupgrecka Sałatka Ze Szpinaku W Mi, Sałatka ze szpinaku – pikantny twist do sałatki ze szpinaku old fashioned, oraz Szpinak Ohitashi (Japońska Sałatka szpinakowa z płatkami Bonito).

Instrukcje

1
Umieścić jajka w rondlu i przykryć całkowicie zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić jajka w gorącej wodzie na 10 do 12 minut.
2
Wyjąć z gorącej wody, ostudzić, obrać i posiekać.
3
W małym rondlu połączyć pokrojoną w kostkę cebulę, cukier, czarny pieprz, sól selera, musztardę, olej roślinny i ocet.
4
Ubić na dużym ogniu, aż wszystkie składniki zostaną dobrze wymieszane, a cebula będzie przezroczysta.
5
Wyjąć z ognia i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
6
W dużej misce połączyć jajka, szpinak, górę lodową, boczek, grzanki i krążki cebuli. Rzuć razem.
7
Polać sosem sałatkę i wrzucić do równomiernego pokrycia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn