Sałatka Syryjska

Sałatka Syryjska
Potrzebujesz bezglutenowego dania głównego? Sałatka syryjska może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 2,52 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 299 kalorii. Mieszanka salami, prosciutto, oliwek nadziewanych pimiento i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66%. Ten wynik jest solidny. Sałatka syryjska, syryjska sałatka ziemniaczana i sałatka bliskowschodnia z cytryną, miętą i czosnkiem (sałatka syryjska) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej misce sałatkowej połącz pierwsze 13 składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
2
Posypać serem feta i parmezanem. W słoiczku z ściśle przylegającą pokrywką wymieszaj składniki dressingu; dobrze wstrząsnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Prosciutto W JulienneCienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
4 Cienkie Plasterki Twardego Salami, Pokrojone W Julienne4 Cienkie Plasterki Twardego Salami, Pokrojone W Julienne
Cienkie Plasterki Twardego Salami, JulienneCienkie Plasterki Twardego Salami, Julienne
3
Skropić sałatkę; wrzucić do płaszcza.

Składniki

1filetfilet z sardeli, drobno posiekanyfilet z sardeli, drobno posiekany1filetfilet z sardeli, drobno posiekanyfilet z sardeli, drobno posiekany82Orzechy dowolne (posiekane)fasola garbanzo lub ciecierzyca w puszkach, opłukana i osuszonafasola garbanzo lub ciecierzyca w puszkach, opłukana i osuszona200Orzechy dowolne (posiekane)ogórki posiekaneogórki posiekane75Orzechy dowolne (posiekane)pokruszony ser fetapokruszony ser feta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża kolendramielona świeża kolendra227Orzechy dowolne (posiekane)świeża mozzarella w kostkachświeża mozzarella w kostkach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki456 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGreek olives, drainedGreek olives, drained288Orzechy dowolne (posiekane)rozdarta sałata lodowarozdarta sałata lodowa616 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana213Orzechy dowolne (posiekane)słoik marynowane ćwierć karczochy serca, osuszonesłoik marynowane ćwierć karczochy serca, osuszone1086 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów64Orzechy dowolne (posiekane)puszka pokrojonych w plasterki dojrzałych oliwek, odsączonychpuszka pokrojonych w plasterki dojrzałych oliwek, odsączonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano336 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty parmezanstarty parmezan8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieprz do smakuPieprz do smaku8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieprz do smakuPieprz do smaku456 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisliced pimiento-stuffed olives, drainedsliced pimiento-stuffed olives, drained3pomidory śliwkowe, sadzone i posiekanepomidory śliwkowe, sadzone i posiekane4plastrythin slices prosciutto, juliennedthin slices prosciutto, julienned107Orzechy dowolne (posiekane)posiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula94Orzechy dowolne (posiekane)torn romainetorn romaine4plastrythin slices hard salami, juliennedthin slices hard salami, julienned

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Kumeu River Village z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chardonnay nad rzeką Kumeu
Chardonnay nad rzeką Kumeu
Wino to fermentowało w 25% w barrique ze starego francuskiego dębu i w 75% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, dzięki czemu wpływ dębu na nos i podniebienie jest bardzo niewielki. Dzięki temu żywe owoce pięknie się przebiły, z żywymi aromatami limonki i cytryny oraz krzemienną, mineralną ostrością z nutami fig i białej brzoskwini. Ciężkie środkowe podniebienie pokazuje również brzoskwiniową dojrzałość wraz z wyraźną kwaśną mineralnością, która nadaje winu orzeźwiający charakter. jakość oczyszczania. Wino to wyśmienicie sprawdza się jako aperitif, a jeszcze lepiej smakuje z rybami i skorupiakami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn