Potrzebujesz bezglutenowego dania głównego? Sałatka syryjska może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 2,52 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 299 kalorii. Mieszanka salami, prosciutto, oliwek nadziewanych pimiento i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66%. Ten wynik jest solidny. Sałatka syryjska, syryjska sałatka ziemniaczana i sałatka bliskowschodnia z cytryną, miętą i czosnkiem (sałatka syryjska) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużej misce sałatkowej połącz pierwsze 13 składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
2
Posypać serem feta i parmezanem. W słoiczku z ściśle przylegającą pokrywką wymieszaj składniki dressingu; dobrze wstrząsnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
4 Cienkie Plasterki Twardego Salami, Pokrojone W Julienne
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Kumeu River Village z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chardonnay nad rzeką Kumeu
Wino to fermentowało w 25% w barrique ze starego francuskiego dębu i w 75% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, dzięki czemu wpływ dębu na nos i podniebienie jest bardzo niewielki. Dzięki temu żywe owoce pięknie się przebiły, z żywymi aromatami limonki i cytryny oraz krzemienną, mineralną ostrością z nutami fig i białej brzoskwini. Ciężkie środkowe podniebienie pokazuje również brzoskwiniową dojrzałość wraz z wyraźną kwaśną mineralnością, która nadaje winu orzeźwiający charakter. jakość oczyszczania. Wino to wyśmienicie sprawdza się jako aperitif, a jeszcze lepiej smakuje z rybami i skorupiakami.