Sałatka Pomidorowa ze Szparagami
Sałatka pomidorowa ze szparagami może być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 14 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański przepis i cały przepis 30 zawiera 55 kalorii, 2 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 64 centy za porcję, ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka szparagów, octu jabłkowego, oleju roślinnego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka ze szparagami i pomidorami, Sałatka ze szparagami i pomidorami oraz Sałatka ze szparagami i pomidorami.
Instrukcje
Gotuj szparagi w niewielkiej ilości wody, aż będą chrupiące, około 3-4 minuty; odcedzić i przelać zimną wodą.
Umieść w dużej misce; dodać pomidory, grzyby i zieloną paprykę. W małej misce połącz pozostałe składniki; Dobrze wymieszać.
Zalać mieszanką warzywną; wrzucić do płaszcza. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny lub na noc.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Ruinart, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 89 dolarów.
NV Ruinart, Wino