Sałatka ogórkowa z sosem Tahini
Sałatka ogórkowa z sosem Tahini zajmuje mniej więcej 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 67 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 dieta. Ten przepis z prostych przepisów wymaga skórki z cytryny, ciepłej wody, sezamu tahini i pietruszki. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Sałatka z ciecierzycy ogórkowej z sosem cytrynowym tahini, Sałatka z pieczonego falafela i makaronu ogórkowego z sosem miętowo-Tahini, oraz Sos Sałatkowy Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasiona i pokroić ogórki: jeśli skórki ogórka są grube lub gorzkie, obrać je. Jeśli nie, zostaw je włączone. Ogórki pokroić wzdłuż. Posiekaj nasiona małą łyżeczką. Pokroić ogórki ponownie wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na kawałki 1/4 cala do 1/3 cala.
Wymieszać z solą i odcedzić: w durszlak wrzucić posiekane, pokrojone w kostkę ogórki z łyżką soli.
Niech drenażu w zlewie, podczas gdy posiekać wszystko inne i zrobić opatrunek.
Zrobić dressing: w dużej misce, wymieszać tahini, sok z cytryny i ciepłej wody, aż połączone. Wymieszaj czosnek, skórkę z cytryny i czerwoną cebulę.
Opłucz ogórki: krótko opłucz ogórki pod chłodną wodą i osusz je papierowymi ręcznikami w durszlaku.
Dodaj ogórki do miski z dressingiem i delikatnie wrzuć, aby dobrze połączyć.
Dodać sól i czarny pieprz do smaku.