Sałatka Mandarynkowo-Migdałowa

Sałatka Mandarynkowo-Migdałowa
Sałatka Mandarynkowo-Migdałowa może być właśnie przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 90 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 111 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Allrecipes. 73 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką ocet winny, mielony pieprz, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 97% . Podobne przepisy to Sałatka Migdałowo-Mandarynkowa , Sałatka Migdałowo-Mandarynkowa i Sałatka Migdałowo-Mandarynkowa .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj sałatę rzymską, pomarańcze i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine
Pierś Z Indyka Z RożnaPierś Z Indyka Z Rożna
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych
2
Podgrzej 2 łyżki cukru z migdałami w rondlu na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż cukier zacznie się topić i pokryje migdały. Mieszaj ciągle, aż migdały staną się jasnobrązowe. Przełóż na talerz, studź przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
3
Połącz ocet winny z czerwonego wina, oliwę z oliwek, jedną łyżkę cukru, płatki czerwonej papryki i czarny pieprz w słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką. Energicznie wstrząśnij, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
2 Funty Piersi Z Kurczaka, Pokrojonej W Paski2 Funty Piersi Z Kurczaka, Pokrojonej W Paski
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Pepperoni, OpcjonalniePepperoni, Opcjonalnie
4
Przed podaniem polej sałatę sosem sałatkowym, aż będzie nią pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Pokruszone Sezonowane Krakersy żytnieGrubo Pokruszone Sezonowane Krakersy żytnie
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
5
Przełożyć do ozdobnej miski i posypać cukrem migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane MigdałyKandyzowane Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych1 (14-uncjowa) Torebka Słodzonych Płatków Kokosowych

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Wino Elway's Reserve Carneros Chardonnay z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Wino Elway's Reserve Carneros Chardonnay
Wino Elway's Reserve Carneros Chardonnay
Elway's Reserve Carneros Chardonnay 2014 jest dobrze zbilansowane, wykazuje wyraźne aromaty owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii uzupełniają gładkie, trwałe dębowe wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia68
Magazyn