Sałatka Frisée z winegretem Klonowo-bekonowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Frisée Sałatka z Klon-boczek Vinaigrette spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 152 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ocet szampański, sól, radicchio i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka Frisee z ciepłym boczkiem Vinaigrette, Sałatka z jabłkami i boczkiem z Klonowo-balsamicznym winegretem, oraz Sałatka z dyni i boczku z winegretem Klonowo-rozmarynowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej misce. Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni, zastrzegając kapiele; crumble.
Dodać szalotki do kapiących na patelni; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Wymieszaj ocet szampański, syrop klonowy, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, musztardę Dijon, sól i świeżo zmielony czarny pieprz.
Wlać sos na warzywa sałatkowe; wrzucić dobrze, aby połączyć.
Dodać pokruszony boczek i ser do zieleni; wrzucić delikatnie.