Sauerbraten z warzywami Julienne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,02 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 95g białka, 45g tłuszczu i w sumie 1086 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin. Udaj się do sklepu i podnieś jagody jałowca, makaron jajeczny, bulion z kurczaka, aby mieć pod ręką, aby dostosować sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cebulę, możesz podążać za tym daniem głównym z Candy Corn Cupcakes jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Łosoś bazyliowy i warzywa Julienne, Gotowane ostrygi w szampanie z Julienne z warzyw, szpinakiem z liści i szynką Prosciutto, oraz Squash Julienne.
Instrukcje
1
Odetnij wołowinę z nadmiaru tłuszczu, Posol ją i odłóż na bok. Zrób marynatę, łącząc czerwone wino, ocet, wodę, cebulę, ziarna pieprzu, jagody jałowca, liście laurowe i goździki w dużym garnku i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Pieprz
Liście Laurowe
Marynata
Czerwone Wino
Ocet
Goździki
Cebula
Woda
Wołowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Niech ta marynata ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
3
Umieść wołowinę w schłodzonej marynacie, przykryj i wstaw do lodówki, jeśli to możliwe, na noc, ale na co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Wołowina
4
Wyjmij mięso z marynaty i odstaw na półmisku użytkowym. Odcedź marynatę do garnka, zagotuj i odtłuść, a następnie gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Rozgrzej olej na dużej patelni do smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj wołowinę i podsmaż ją ze wszystkich stron, a następnie wyjmij na półmisek narzędziowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
7
Połącz marchewki, cebulę i seler na tej samej patelni, aby zrobić mirepoix.
Składniki, których będziesz potrzebować
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
Marchew
Seler
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Smaż przez 2 do 3 minut, polej patelnię niewielką ilością rozgrzanej marynaty, następnie dodaj koncentrat pomidorowy i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj nieco więcej rozgrzanej marynaty do patelni do smażenia, aby odtłuścić i zmniejsz ogień do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodawaj mąkę stopniowo, aż powstanie pasta. Następnie powoli dodaj całą podgrzaną marynatę do mieszanki, podobnie jak zasmażkę. Jeśli sos jest zbyt gęsty, co czasami może się zdarzyć z powodu gęstości mąki, stopniowo dodawaj bulion z kurczaka lub warzyw, aż osiągniesz konsystencję, w której pokryje grzbiet łyżki. Włóż mięso z powrotem na patelnię, przykryj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości widelca, około 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Warzywny
Marynata
Mięso
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Usuń mięso i odstaw na 5 do 10 minut przed pokrojeniem. Odcedź SOS, ułóż plastry mięsa na talerzu do serwowania, nałóż SOS łyżką i udekoruj warzywami gotowanymi na parze i kupkami kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Warzywa
SOS
Mięso
12
Podawać z gotowanym makaronem jajecznym jako dodatek.