Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym
Kurczak Satay z pikantnym sosem orzechowym jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 20g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Jeśli masz olej roślinny, imbir, płatki chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć nektar z agawy, można śledzić to danie główne z Chocolate Brownie Batter Blizzard jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, oraz Satay Z Kurczaka Z Pikantnym Sosem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 24 drewniane szaszłyki
Ubić razem sos rybny, sok z limonki, trawę cytrynową, agawę, sos sojowy, imbir, płatki chili i czosnek (daje 3/4 szklanki).
Wlać 1/2 szklanki marynaty do płytkiego naczynia do pieczenia; rezerwy pozostałych 1/4 szklanki. Cienko pokroić kurczaka w poprzek, nożem lekko po przekątnej.
Dodać kurczaka do marynaty w naczyniu do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Odcedzić zarezerwowaną marynatę do dużej miski; ubić olejem roślinnym.
Dodaj rozdrobnioną kapustę, groszek przystawki i kolendry; przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Rozgrzej patelnię grillową lub grillową do średniej wysokości; mocz około 24 szaszłyki w wodzie przez 20 minut. Nawlecz kurczaka na szaszłyki. Lekko oil grill ruszty; sear lub grill kurczaka w partiach aż gotowane przez, o 3 do 4 minut na stronie. Wrzucić slaw; podawać z kurczakiem i pikantnym sosem orzechowym, w razie potrzeby.
Połącz wszystkie składniki w misce z 1 łyżką wody; ubijaj, aż będzie gładka.