Satay wieprzowy z sosem orzechowym
Satay wieprzowy z sosem orzechowym to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 217 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pastę curry, mleko kokosowe, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Satay wieprzowy z sosem orzechowym, Satay wieprzowy z sosem orzechowym, oraz Sos Orzechowy Do Satay dla podobnych receptur.
Instrukcje
Polędwiczki wieprzowe pokroić w poprzek na 16 plastrów.
Umieść każdy kawałek wieprzowiny między 2 arkuszami folii; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa.
Połącz 1/4 szklanki mleka kokosowego i 1 łyżkę czerwonej pasty curry w średniej misce.
Dodać wieprzowinę do miski; wrzucić. Przykryć i marynować w lodówce 1 godzinę.
Połącz orzeszki ziemne, 1/4 szklanki mleka kokosowego, brązowy cukier, sos sojowy, sok z limonki i 1 łyżkę czerwonej pasty curry. Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Wyjąć wieprzowinę z worka; wyrzucić marynatę. Nawlecz wieprzowinę równomiernie na 8 szaszłyków; posyp równomiernie koszerną solą.
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill 3 minuty z każdej strony.
Podawać z sosem orzechowym.