Sardynki z pieczywem czosnkowym i pomidorami
Sardynki z pieczywem czosnkowym i pomidorami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pomidorów śliwkowych obranych, sok z cytryny, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zoodles z sardynkami, pomidorami i kaparami-Low Carb, Marynowane Pomidory Cherry Na Ciepłym Pieczywie Czosnkowym Provolone, oraz Świeże sardynki z czosnkiem i pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż sardynki, skórkę w dół, w płytkim szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia, wystarczająco dużym, aby pomieścić je w jednej warstwie. Sardynki rozsypać pokrojonym w plasterki czosnkiem i natką pietruszki.
Wlać 6 łyżek oliwy z oliwek wraz z sokiem z cytryny na filety sardynki, przykryć folią i przechowywać w lodówce, przez co najmniej 2, ale nie dłużej niż 6 godzin.
Sardynki odsączyć, natkę pietruszki i czosnku, osuszyć.
Przełożyć sardynki na blachę do pieczenia.
W małej misce wrzucić posiekane pomidory z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pomidory przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzej brojlery. Pieczywo tostować z obu stron, aż będzie złociste i chrupiące. Tosty natrzeć całym ząbkiem czosnku, lekko skropić oliwą i przełożyć na talerz.
Podgrzać sardynki pod brojlerem przez 20 do 30 sekund, lub tylko do lekko ciepły; należy uważać, aby nie gotować ryby. Łyżka pomidorów na chleb i top z rybą.
Posypać solą i pieprzem i podawać od razu.