Sambuca gotowane figi z ricottą i orzeszkami piniowymi
Sambuca gotowane figi z Ricottanem i orzeszkami pinii mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-Dojrzałe fioletowe figi, oliwę z oliwek, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 20 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Sambuca gotowane figi z Ricottanem i orzeszkami pinii, Bochenek Czerwonego Wina Z Orzeszkami Pinii I Figami, oraz Pieczone Figi Z Octem Balsamicznym I Orzeszkami Pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować orzeszki piniowe, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe i doprawić solą.
Sambuca dusić z cukrem w rondlu (patelnia powinna być wystarczająco duża, aby trzymać figi w pozycji pionowej), mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wytnij bardzo cienki plasterek od spodu każdej figury i postaw figi w płynie w rondlu (figi nie będą pokryte cieczą).
Gotuj figi na wolnym ogniu, pod przykryciem, 5 minut. Lekko schłodzić w płynie.
Doprawić ricottę solą i pieprzem. Figi podzielić na 4 talerze z ricottą i skropić figami odrobiną płynu, następnie posypać orzeszkami piniowymi i podawać.